Організація країн-експортерів нафти не скоротить видобування навіть за умови $40 за барель

Міністр нафтової промисловості ОАЕ Сухаїль аль-Мазруї заявив, що ОПЕК не збиратиметься на позачергове засідання і не знижуватиме квоти на видобування нафти навіть у тому разі, якщо вартість бареля впаде до позначки в $40

Так він прокоментував відповідну пропозицію Венесуели, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

За його словами, картель навіть у разі падіння цін до $40 за барель вичікуватиме як мінімум три місяці, перш ніж обговорити можливість екстреної зустрічі.

"Ми не мінятимемо нашу позицію в разі подальшого падіння цін. Ми не збираємося впливати на ціни. Ринок має сам себе відрегулювати", - цитує аль-Мазруї агентство Bloomberg. 

Про можливе позачергове засідання картелю нічого не знає і генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі. Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що офіційного пропозиції від Венесуели не надходило.

Раніше держави - члени ОПЕК заявляли про те, що наступне планове засідання картелю має пройти у червні наступного року.

Нафта різко подешевшала після листопадового рішення ОПЕК зберегти нинішні обсяги видобування. Після тривалих обговорень члени картелю дійшли висновку, що нафтовий ринок стабілізується без впливу ззовні.

Вартість бареля північноморської Brent, виходячи з якої розраховується ціна російської Urals, 12 грудня опустилася до позначки в $61,65, що є найнижчим показником за останні п'ять років.