Батальйон "Донбас", полк "Дніпро" та "Правий сектор" оголосили про початок "відлову" "гуманітарних конвоїв"

Батальйон "Донбас" та полк "Дніпро", а також "Правий сектор" оголосили про початок операції з "вилову" колон фур, які їдуть на територію Донецької області

Як повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці" народний депутат та командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, українські батальйони блокуватимуть відправлення фур в Донецьку область, поки не будуть звільнені з полону військові, які опинилися в руках терористів ще під час серпневих подій в Іловайську, передає Еспресо.TV.

"Нас дістало. Три місяці після Іловайська наші хлопці в полоні. Терористи плювати хотіли на державу Україна. Жодне з положень Мінських угод не виконано. Всі обміни заблоковані терористами, - написав Семенченко, наголосивши, що чиновники тільки роздають обіцянки, які не виконуються. -Тепер треба повернути хлопців додому. Відповідальні діють старими методами. Коли на початку тижня ми збирали комітет з питань безпеки і оборони та викликали туди всіх причетних до обміну полонених - медіа розривалися від брифінгів та обіцянок. Завтра, ну післязавтра. Комітет пройшов - і тиша"

Семенченко заявив, що батальйон "Донбас" із сьогоднішнього дня розширює зону "вилову" "незаконно переміщуваних вантажів", вводить мобільні блокпости в Луганській області.

"Підтримуємо ініціативу наших товаришів з полку "Дніпро" заблокували доступ незліченних колон з фур в Донецькій області", - написав він.

Також до цієї ініціативи приєднується "Правий сектор", про що повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці" народний депутат Борис Філатов.

"Подзвонив Дмитро Ярош. Просив передати, що "Правий Сектор" приєднується до блокади "гумконвоїв", ініційованої "Дніпром" і "Донбасом". Так і сказав: "Ми з побратимами завжди поруч". Прошу розглядати як офіційну заяву", - написав Філатов.

Наразі стало відомо, що Батальйон "Спецназ" Кривбас", який контролює шість блок-постів, також приєднується до акції "Дніпра-1","Донбасу" і "Правого Сектора".