Чалий чекає від контактної групи у Мінську домовленостей про розведення артилерійського вогню

На наступній зустрічі контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України мають бути вирішені питання щодо розведення артилерійських систем, обміну заручників та доступу гуманітарної допомоги

Про це під час "Свободи слова" сказав заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий, передає Еспресо.TV.

"Щоб отримати результат від засідання трьохсторонньої контактної групи в Мінську, нам потрібна не просто зупинка вогню, коли з 9 грудня начебто режим тиші з порушеннями, а потрібно розводити артилерійські системи та системи залпового вогню на відстані, на яких не буде досягнуто ураження", – сказав Чалий.

Він зазначив, що "у визначений період необхідно буде досягти цього рішення".

"Також нас дуже хвилює питання щодо заручників – хоча вже домовились, є списки і знають, що має діяти принцип "всіх на всіх", але все рівно знаходять якісь рішення, намагаються торгуватися та вимагають викупи. І ще одне питання – це вирішення гуманітарної проблематики, адже вони хочуть отримувати допомогу, то мають забезпечити доступ", – резюмував Чалий.

Нагадаємо, сьогодні терористи так званих "Луганської і Донецької народних республік" заявили, що готові до переговорів у мінському форматі і чекають рішення Києва про направлення його представників до Мінська.

Водночас, глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що переговори контактної групи щодо врегулювання українського конфлікту мають відбутися в Мінську 25 грудня.