До автоколони Гумштабу Ахметова під'їхали невідомі машини з метою провокації, - заява

До колони Гуманітарного штабу Ахметова, яка везла допомогу жителям АТО, приєдналися невідомі автомобілі з метою провокації для ЗМІ

Про це повідомила на своїй сторінці в "Фейсбуці" директор з комунікацій СКМ Наталя Ємченко, передає Еспресо.TV.

"До нашої колони підвезли НЕ штабні машини, само собою, не брендовані. З сигаретами. Розігрують на камери шоу. У постановці беруть участь Парасюк і Семенченко", - написала Ємченко.

Як уточнила Ємченко, 22 автомобілі Гумштабу з полудня стоять на блокпосту біля Курахового. Гуманітарний вантаж на територію АТО не пропускають представники батальйону "Дніпро-1".

Нагадаємо, Валентин Манько, заступник командира батальйону "Дніпро-1", заявив, що батальйони, які беруть участь у діях на Донбасі, домовилися не пропускати на територію АТО автомобілі Гумштабу та інші вантажівки нібито через те, що з їхньою допомогою здійснюється підтримка терористів і їх постачання необхідними продуктами.

Низка народних депутатів - зокрема, Борис Філатов і Семен Семенченко - заявили про свою підтримку цього рішення.

Однак в Гуманітарному штабі зазначили, що вантажівки возять в зону АТО винятково допомогу жителям, і при цьому вони неодноразово піддаються ретельній перевірці.

"Питань у бійців ні до документів, ні до змісту машин (які були оглянуті) - немає. Важливо: це ті ж машини, які не пустили вчора. Тобто, їх оглянули і вчора, і сьогодні. Склад вантажу ми вчора опублікували, і він відтоді не змінився. Документи і вміст машин зафіксовані на відео і з ними все ок. Це на камеру підтверджують і представники батальйону "Дніпро - 1". Однак, машини не пропускають. Знаєте, чому? Тому, що - увага - до них їдуть Семенченко, Парасюк і Соболєв. Народні депутати. І поки вони не приїдуть, машини не пропустять. Думаю, що народні депутати приїдуть з ТБ-камерами. Думаю, що будуть знову оглядати машини і перевіряти документи ", - повідомила Наталія Ємченко.