Перерва на чаювання покращує настрій та робить працівників більш творчими, - вчені

Дослідники з'ясували, що чай покращує здібності до вирішення проблем

Вчені дослідили, що процес приготування чаю та його вживання покращує настрій, а також збільшує вірогідність творчого підходу до вирішення проблем, пише The Daily Mail.

На думку дослідників, позитивний вплив залежить від смаку, запаху чаю, а також від того, що працівники відволікаються від одного виду діяльності на інший.

На думку вчених, чай містить кофеїн та теанін – речовини, що пов’язані з релаксацією. Для підтвердження вчені провели дослідження. В експерименті взяли участь 150 осіб, які, як зазначають самі, чай вживають не часто. Людей поділили на 3 групи: перші вживали чай з молоком та цукром, другі – з солодощами, а третім просто дали склянку води.

Після цього учасники пройшли тест на оцінку настрою, творчості та мотивації. Дослідження показало, що люди, які пили чай, проявили більше прагнення до успіху в тестах, ніж ті, які пили воду. 

Дослідження також показало, що на настрій вплинуло і вживання солодощів.

Переваги чаю підтвердили й інші дослідження. Люди, які пили чай чотири рази на день протягом шести тижнів, мали нижчий рівень гормону стресу, який також впливає на результати тексту.

Нещодавні дослідження в Китаї з'ясували, що люди, що п'ють дві або три чашки  чаю на день на 37% менше страждають від перелому стегна. Французькі вчені з'ясували, що чай корисний для здоров'я серця а також може попередити розвиток цукрового діабету.