У Новосибірську затримали "осквернителів" пам’ятника Леніну і Монумента Слави

У Новосибірську правоохоронці затримали підозрюваних в актах вандалізму, де в кольори українського прапора були розфарбовані пам'ятник Леніну і Монумент Слави

Про це повідомив журналістам губернатор Новосибірської області Володимир Городецький, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАРС.

"Мене турбують ці елементи вандалізму, коли оскверняються пам'ятники Леніну і святині на Монументі Слави. Вважаю, що це -  ситуація, яка не повинна залишати спокійними людей. Сьогодні на апаратній нараді мені доповіли, що група, що займалася вандалізмом, затримана", - сказав Городецький.

За фактами осквернення пам'ятника Леніну і Монумента Слави порушено дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 214 Кримінального кодексу Росії (вандалізм, вчинений з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі).

Нагадаємо, 12 грудня в Новосибірську невідомі розфарбували в кольори українського прапора військову техніку, виставлену на Монументі Слави, а також пам'ятник Леніну на вулиці Трикотажної.