В центрі Сіднея екстремісти захопили десятки заручників у кафе

У понеділок вранці близько 10:00 за місцевим часом невідомі зі зброєю захопили у заручники відвідувачів і персонал магазину-кафе Lindt поблизу будівлі Центробанку в центрі Сіднея - найбільшого міста Австралії

Як повідомляють ЗМІ, заручників приблизно 40 – 10 працівників кафе та 30 відвідувачів. Двох із заручників змусили вивісити у вікні чорний прапор з написом арабською. Однак, за даними ЗМІ, цей прапор не належить бойовикам "Ісламської держави", передає РИА-Новости.

Екстремістів не менш двох, у них є рюкзаки та пояси, схожі на "пояси смертників". Поліція цю інформацію не підтверджує та припускає, що захопити заручників могла одна людина. 

Поки правоохоронці цей інцидент не розглядають як теракт. Влада Австралії закликає громадян на піддаватись паніці. 

ЗМІ повідомили також про евакуацію розташованого в декількох сотнях метрів Сіднейського оперного театру - після виявлення підозрілого предмета. Кабінет національної безпеки провів екстрене засідання.

Влада Австралії у вересні вперше в історії оголосили найвищий рівень терористичної загрози в країні. Прем'єр Австралії Тоні Ебботт заявив, що один з лідерів "Ісламської держави" наказав своїм послідовникам в Австралії здійснити ряд "демонстраційних вбивств". Терористи повинні були навмання вибирати жертву, загортати у прапор терористичного угрупування і обезголовити її.