Чорногорія, попри дружбу з Росією, підтримає будь-які рішення ЄС

Уряд Чорногорії підтримає усі рішення Євросоюзу щодо Росії, навіть якщо вони йдуть у розріз із дружніми стосунками між двома країнами

Про це заявив прем’єр-міністр Чорногорії Міло Дуканович під час прес-конференції в Брюсселі з нагоди чергового раунду переговорів  про вступ до ЄС, передає Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

"Рішення про приєднання до санкцій було для нас непростим, враховуючи наші дуже добрі відносини з Росією", - зазначив він.

"Крім того, ми добре знаємо, що таке санкції, адже Чорногорія сильно постраждала в 90-х роках, коли санкції було запроваджено проти Югославії, що тоді розвалювалася. Але ми хочемо стати повноправним членом ЄС. Тому ми вирішили, що приєднуємося до всіх рішень ЄС, навіть коли нам не подобається суть", - заявив він.

"Ми розуміємося, що це – не те місце, коли можливо коливатися, обираючи кращі варіанти", - підкреслив Дуканович.

Нагадаємо, Чорногорія, а також Україна, Ісландія, Албанія, Ліхтенштейн і Норвегія приєдналися до розширених санкцій ЄС, які передбачають заморожування активів фізичних і юридичних осіб, причетних на посягання на територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.