Кабмін може закласти у проект Держбюджету-2015 курс на рівні 17 гривень за долар, - Яценюк

Кабінет Міністрів розраховує у проекті державного бюджету на 2015 рік курс на рівні 17 гривень за долар

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив на брифінгу в міжнародному аеропорту "Бориспіль" після повернення з Бельгії, передає "Цензор.НЕТ" з посиланням на "Українські новини", інформує Еспресо.TV.

"Зараз ми розраховуємо бюджет... У нас два варіанти: або нинішній курс, який зараз встановлений Національним банком, або додаткове допущення 17", - сказав він.

Яценюк додав, що Кабмін чекає від Національного банку прогнозу курсу гривні на наступний рік, оскільки саме НБУ відповідно до Конституції є відповідальним за курс національної валюти.

Він підкреслив, що нинішні складнощі з курсом рубля в Росії матимуть негативний ефект на українську економіку. Крім того, за його словами, остаточний варіант держбюджету ще не розроблений і показники чорнового варіанту проекту змінюються щодня.

Яценюк також сказав, що уряд веде переговори з представниками коаліції у Верховній Раді з метою отримати підтримку при ухваленні держбюджету-2015 і внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів.

Як повідомлялося раніше, Кабмін має намір розглянути зміни в Бюджетний і Податковий кодекси до 20 грудня.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає за необхідне внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів і ухвалення державного бюджету на 2015 рік до 26 грудня.