Наливайченко каже, що СБУ обірвало контакти з ФСБ

Сьогодні українська спецслужба на відомчому рівні не контактує зі своїми російськими колегами, а спілкується з ними лише під час затримань ворожих агентів

Про це сказав голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі програми "Шустер LIVE", передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми розуміємо, хто фінансує тероризм та керує дестабілізацією в Україні", - зауважив голова СБУ і додав, що сьогодні спілкування відбувається лише шляхом затримань та арештів офіцерів російської спецслужби на території України.

Не уникнуть покарання, на його переконання, й колишні високопосадовці  України, які з "московських готелів та ресторанів"  сьогодні фінансують тероризм в Україні.

Наливайченко також наголосив, що велика робота проводиться щодо нейтралізації спроб дестабілізувати ситуацію в Україні з боку спецслужб Російської Федерації. Так, СБУ перекриває канали фінансування тероризму,  постачання зброї, протидіє перекиданню диверсійних груп в Україну. 

"Найбільш небезпечною загрозою для нашої держави є те, що з Бєлгороду або  з інших російських міст, де розгорнуті тренувальні центри ФСБ, переправляються люди,  вибухівка, гроші для вчинення диверсій, аби залякати населення, волонтерів, громадські організації в Україні", - підкреслив Наливайченко.

Він зауважив, що сьогодні СБУ не лише звітує про затримання диверсантів і терористів, а й  чітко називає, хто конкретно з російських спецслужб їх тренує та засилає в Україну, де ці  диверсанти проходять військову підготовку, у тому числі й на території Росії.

"Ми все це документуємо як військові злочини, вчинені іноземною спецслужбою на нашій території, вчинені іноземними військовими, які, по суті,  стали терористами в нашій державі. Саме тому розслідування цих злочинів іде паралельно з протидією агресору в усіх його проявах", - підкреслив голова СБУ.

Наливайченко наголосив, що всі злочини, які вчиняються російськими військовими та їх керівництвом будуть Службою розслідувані доведені до судових розглядів, як на національному, так і міжнародному рівні.