Наливайченко наголосив, що СБУ готова міняти заручників у форматі "всіх на всіх"

Служба безпеки України готова виконати доручення президента України щодо повернення додому всіх українців, які сьогодні є заручниками бойовиків на Донбасі

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі програми "Шустер LIVE", передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, підготовлені всі необхідні механізми для того, аби якомога швидше звільнити всіх полонених.  

"Ми сьогодні на 100% готові робити все можливе для припинення рабства на нашій території у Донецькій та Луганській областях і забрати всіх, кого незаконно утримують, мордують та знущаються у буцегарнях терористів на тимчасово окупованих територіях", - наголосив він.

Зокрема, СБУ готова віддати затриманих Службою правопорушників у форматі "всіх на всіх".  

"Ми готові міняти у форматі "всіх на всіх" хоч би завтра. Головне, щоб Російська Федерація підштовхнула  до цього ж другу сторону. Коли бачиш очі українських матерів, які чекають  своїх синів – не сумніваєшся ні секунди й робиш все можливе для їх звільнення", - сказав голова СБУ.

Наливайченко підкреслив, що сьогодні складено список із 225 затриманих, до якого входять й підозрювані у диверсійних та терористичних діях проти України.  Голова СБУ розповів, що у списку є громадяни Росії, серед них і ті, які відмовляються повертатися.

"Сьогодні мають також працювати консульські канали для повернення додому Надії Савченко, Олега Сенцова та інших, хто сьогодні ще незаконно утримується на території Росії", - підкреслив голова Служби.