Нємцов прогнозує відставку Медведєва через фінансовий колапс

Російський опозиційний політик Борис Нємцов вважає, що Путін може відправити у відставку когось із особливо наближених, щоб знайти "крайнього" у падінні економіки країни і заспокоїти людей

Про це він телефоном повідомив у ефірі Еспресо.TV

"Люди в більшості своїй нічого не розуміють, бо користуються інформацією з пропагандистського ресурсу "путінське телебачення". Зрозуміло, що на путінських каналах розповідають казки про спекулянтів, злі сили, американців, лиходіїв, а правду не говорять. Правду кажуть в інтернеті і вона очевидна - фінансовий колапс в Росії виник із тупикової, абсурдної, параноїдальної політики Путіна, який ввів країну в режим самоізоляції, санкцій, а не маленька ціна на нафту привела до колапсу фінансової системи", - сказав Борис Нємцов.

На думку російського опозиціонера, Путін свою політику міняти не збирається, натомість, шукатиме "крайніх". До того ж, в російських ЗМІ вже кілька днів поспіль шириться інформація, що відправити у відставку Путін може навіть свого подільника - прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. 

"Зараз він знайде "стрілочників" і їх напевно покарає, можливо навіть, що це буде прем'єр-міністр і його відставка. Може це буде щодо Набіулліної, глави Центробанку Росії, але політику він буде проводити агресивну, як раніше. Тому що він, як і раніше, вважає, що все робить правильно, помилок не робить, "були деякі шорсткості", як він висловлюється", - сказав Нємцов. 

Втім, сам Борис Нємцов зазначає, що для стабілізації російського рубля, у відставку потрібно відправити самого Путіна. 

"В принципі, щоб запобігти фінансовій кризі в Росії - достатньо відправити Путіна у відставку. Я думаю, що ця новина відразу ж приведе рубль до тями ", - сказав він і додав, що, попри те, що російського президента вдалось загнати у глухий кут, він не використає ядерну зброю, чого з острахом очікують у світі. 

"Сценарій використання ядерної зброї неможливий. Оскільки в такому випадку і Путін буде знищений, а він дорожить своїм життям, хай не життям Росії, а своїм. Тому він, звичайно, до цього діла не доведе", - зауважив Борис Нємцов. 

Зазначимо, сьогодні Центробанк Росії оцінив ситуацію на валютному ринку країни як критичну. 

Нагадаємо, російський рубль продають вже по 100 руб за євро та 80 руб за долар.

Головний редактор видання "Новый регион" Олександр Щетинін розповів, що росіяни раптово вилізли в інтернет і криють Путіна по-всякому.