Переведення Луганської філії Концерну РРТ в Лисичанськ уже розпочалося, – Півнюк

Директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк заявив, що робота щодо переведення Луганської філії КРРТ на звільнену територію в місті Лисичанську (Луганська область) уже ведеться

Про це він сказав у коментарі "Телекритиці", передає Еспресо.TV

Нагадаємо, 16 грудня Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням перенести Луганську філію Концерну РРТ до Лисичанська, аби за рахунок українських коштів не забезпечувати мовлення російських каналів і ЗМІ так званої "ЛНР".

Геннадій Москаль також заявив, що Луганська філія Концерну РРТ вимагає від приватних телекомпаній, що діють на контрольованій Україною території, гроші за ретрансляцію (сигнал розповсюджується через передавачі, що розташовані в Луганську), а в разі невиплати погрожує відключити мовлення.

"Я дуже поважаю Геннадія Москаля і до нього, схоже, ця інформація надійшла з запізненням. Робота по переведенню філії в Лисичанськ уже проводиться - йдеться і про переведення людей, і техніки. У нас уже в Лисичанську відкриті фінансові рахунки, філіал перереєстровано на нову адресу", - зазначив директор концерну РРТ.

Він також наголосив, що Луганська філія ні з ким не укладала угод про трансляцію російських каналів. "Ми ні з ким не укладали угод щодо трансляції російських каналів - там, де вони мовлять, це відбувається під збройним примусом", - повідомив Олександр Півнюк.

Натомість трансляцію українських каналів на звільненій території Концерн не може проводити безкоштовно.

"Концерн РРТ - не бюджетна організація, це компанія, яка працює на комерційній та промисловій основі за договорами. У заяві пана Москаля йдеться про наші домовленості з місцевим телеканалом "Ірта", на частотах якого транслюється український канал новин "24". Ми з ними домовилися про погашення боргів і наступні розрахунки. Більше того, наші працівники допомогли організувати це мовлення на 10 передавачах, які розташовані на звільненій території", - розповів директор Концерну РРТ.