"Вишеградська четвірка" створила фонд допомоги Україні

Країни "Вишеградської четвірки" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) створили фонд допомоги Україні

Про це заявили міністри закордонних справ країн "Вишеградської четвірки" під час зустрічі із заступником голови Верховної Ради Оксаною Сироїд, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Верховної Ради України.

Так, Сироїд поінформувала делегацію про роботу новообраного українського парламенту, який у стислі терміни сформував коаліцію і робочі органи.

У свою чергу, закордонні міністри підкреслили, що підтримують цілісність і незалежність України, а також заявили про готовність їй допомагати.

Зокрема, вони повідомили про створення спеціального фонду допомоги "Вишеградської четвірки" Україні, який готовий, крім інших напрямків, надати 410 стипендій українським студентам для навчання в Чехії, Словаччині, Польщі та Угорщини.

Крім того, делегати наголосили на необхідності серйозного реформування України, зокрема, створення незалежних медіа, проведення конституційної реформи, реформування судової системи та принципів самоврядування місцевих громад. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни "Вишеградської четвірки" направлять в Україну своїх експертів, які допоможуть проводити реформи.