Росія вимагає відео в німецького журналіста, який зняв фільм про допінг російських атлетів

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) зажадала в автора фільму про допінг у російській легкій атлетиці Хайо Зеппельта нередагований відеозапис

Про це заявив юрист Артем Пацев, що представляє інтереси ВФЛА, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Федерація зажадала від Зеппельта нередагований відеозапис для того, щоб зрозуміти, хто з персонажів фільму що насправді говорив. Щоб він не боявся нічого, ми направили йому офіційний запит. Якщо йому буде комфортно, нехай він передасть відеозаписи організаціям WADA та IAAF", - каже Пацев.

Нагадаємо, німецький телеканал ARD увечері 3 грудня випустив в ефір документальний фільм, в якому його автор розповів про систематичне вживання допінгу російськими легкоатлетами. 7 грудня була показана друга частина фільму. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) оголосила, що комітет з етики перевірить усі факти про допінг в російській легкій атлетиці, показані у фільмі.

Як уже повідомлялося, президент ВФЛА Валентин Балахничев тимчасово призупинив членство в раді Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і діяльність на посту скарбника організації до закінчення розслідування допінгового скандалу за участю російських спортсменів.