Російський народ буде прозрівати ще довго, - Нємцов

Російський опозиційний політик Борис Нємцов вважає, що на Росію чекають важкі часи, але народ повстане ще не скоро

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV

"Я думаю, що події в Росії будуть розвиватися за негативним сценарієм: буде глибока економічна криза, буде двозначна інфляція (може 20%, 30%), буде продовжувати слабшати рубль, Путін не буде змінювати свою політику. Поступово, повільно дуже, народ буде прозрівати, розуміти, що він завів країну в глухий кут, але це буде не швидко, а займе досить великий час", - сказав він і додав, що все одно російський уряд не визнає своєї провини.

"За цей час виросте безробіття, будуть соціальні протести, різко і радикально виросте кількість бідних людей, але він (Путін, - Ред.) буде все звалювати на вас, що ці українці такі сволочі, європейці, американці, а не він", - сказав російський політик. 

Також Нємцов застеріг українців радіти обвалу російського рубля, адже, шукаючи крайніх, Путін найшвидше знайде їх саме в Україні. А це може дуже сильно прискорити початок повномасштабних військових дій. 

"Не потрібно українцям радіти падінню рубля, тому що фінансова криза якраз підштовхує його (Путіна, - Ред.) до війни. Бо війна все спише. Розумієте, коли в мирній країні руйнується національна валюта і ростуть ціни, всі питання до уряду і президента, а коли країна перебуває в стані війни, то всі питання до агресора або там, до того, хто з тобою воює, - світового закулісся, до "бандерівців" та інше. Тому йому для того, щоб пояснити, чому звалилася російська економіка, йому якраз така війна необхідна. Шанс війни зараз збільшився", - зазначив Борис Нємцов.