Соболєв: Горілки і цигарок в "гуманітарці" Ахметова не було

Вантажівки з горілкою і цигарками, які були зупинені під Донецьком, не належать до гуманітарної допомоги, яку надсилає фонд Рината Ахметова жителям Донбасу

Про це повідомив депутат Єгор Соболєв, який перебував при дослідженні "конвою" з допомогою Ахметова, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

"Вчора ми були в розташуванні "Дніпра" під Донецьком. Саме там він зупинив гуманітарний конвой від Ахметова. Там справді крупи, макарони і соки у величезних промислових партіях", - повідомив Соболєв.

При цьому він зазначив, що сьогоднішні фотографії з алкоголем і цигарками, які оприлюднили у мережі, були зроблені на Луганщині, де дислокується батальйон "Донбас".

" Там були товари, які за документами належать різним фірмам, як зокрема та машина з горілкою, яка йшла в Стаханов до козачків Мозгового від якогось СПД, яке теж прописана в Стаханові. Це не машини Ахметова. За документами, це машини різних підприємців з луганської області", - розповів Соболєв.

За його словами, машини з гуманітарною допомогою фонду Ахметова в понеділок залишались на блокпосту під Донецьком під охороною батальйону "Дніпро".

"Ми вчора питали бійців "Дніпра", що вони збираються робити з гуманітаркою, вони сказали, що в них є кілька варіантів. Або  вони обміняють всі продукти на своїх полонених, або хоча би на тіла вбитих товаришів, такі прецеденти вже були. Або, якщо сепаратисти відмовляться, тоді роздадуть ці продукти населенню регіонів, які вони оберігають від російського вторгнення, бо там є серйозні проблеми з постачанням товарів першої необхідності", - розповів Соболєв..

Щодо машин з алкоголем, затриманих на Луганщині, Соболєв зазначив, що "Донбас"  точно всі горілчані і тютюнові вироби "нікуди випускати не буде, це точно не товари першої необхідності".

"Це ж звичайне баригування! Вони, спокійно провозять товари туди і сюди. На питання, де вони сплачують податки і кому, вони не можуть відповісти. До того ж весь час намагаються підкупити бійців "Донбасу", пропонуючи гроші, щоб дозволили пройти кожній машині. Пропонують від 5 до 20 тисяч гривень за машину. Бійці на це не йдуть, і кажуть, що алкоголь і тютюн буде затримуватись", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, раніше народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у затриманні вантажу, повідомив, що зупинені біля Лисичанська хури, що нібито везуть на окуповану терористами територію гуманітарну допомогу від створеного Рінатом Ахметовим штабу, набиті алкоголем і цигарками.