Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл поблизу Донецького аеропорту

Два броньовані автомобілі місії ОБСЄ неподалік аеропорту Донецька потрапили під обстріл, що здійснювався в напрямку українських військово-транспортних засобів

Про це йдеться у звіті на сайті ОБСЄ у вівторок, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, ні персонал, ні транспортні засоби СММ ОБСЄ внаслідок перестрілки не постраждали.

"15 грудня СММ спостерігала за ротацією української армії у міжнародному аеропорту Донецька. Дві зелених військових вантажівки перевозили 36 українських солдатів і третя військова вантажівка перевозила їжу, воду та витратні матеріали... Приблизно о 16:50 ті ж три українських військових транспортних засоби були помічені в напрямку, де СММ припаркував свої автомобілі на проїжджій частині на південь від будівлі термінала. Щойно вантажівки... наблизилися до позицій, де перебували патруль СММ і транспортні засоби "ДНР", українські військові транспортні засоби потрапили під автоматний вогонь у західному напрямку. Вогонь тривав, коли українські військові транспортні засоби вже проїхали патруль СММ і "ДНР", - йдеться в повідомленні.

"Ні поранень, ні ушкоджень не зазнали ні СММ, ні українські військовослужбовці, ні члени "ДНР". Патруль СММ благополучно повернувся на базу о 17:58", - додали в ОБСЄ.