У Дрездені пройшла масштабна демонстрація проти "ісламізації Заходу"

У німецькому місті Дрезден близько 10 тисяч людей взяли участь в акції протесту проти "ісламізації Заходу"

Перед протестної акцією пройшла контрдемонстрація, в якій брали участь близько 5 тисяч осіб, повідомляє ВВС.

Дрезден є батьківщиною руху "Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу" (PEGIDA). Прихильники цього руху провели масштабний мітинг тиждень тому.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підкреслила, що не дозволить в Німеччині поширювати брехню про мігрантів. Вона також закликала жителів країни бути обережними і не піддаватися на провокації екстремістів.

Міністр юстиції Німеччини Хейко Маас назвав антиісламський марш ганебним дійством, однак партія євроскептиків AfD ("Альтернатива для Німеччини") висловила свої симпатії на адресу акції.

Німеччина приймає найбільше число іммігрантів серед європейських країн. У нинішньому році загальна кількість поданих прохань на німецьке громадянство досягне 200 тисяч, тоді як в 2013 році ця цифра досягла 127 тис.

У минулу неділю в Кельні близько 15 тисяч людей вийшли на демонстрацію під гаслом "Ви в Кельні, де немає нацистів", щоб висловити свою толерантність і широту поглядів.

Проте питання імміграції в цьому році суттєво загострився в Німеччині, де різко виросло число біженців - особливо з країн, охоплених бойовими діями, таких як Сирія та Ірак.

Як заявила лідер дрезденського відділення партії AfD Фрауке Петрі, прихильники PEGIDA "протестують проти неадекватного закону про права біженців; вони також вимагають, щоб до порушників закону застосовувалися німецькі закони, які забороняють релігійний екстремізм".