ГПУ не знайшла доказів злочинної діяльності посіпак режиму Януковича, - Купрій

Народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій каже, що парламентарі з'ясували, що ГПУ не знайшла доказів злочинної діяльності посіпак режиму Януковича

Про це він розповів у ефірі "Вечірнього телеекспресу" на Еспресо.TV

За словами Купрія, сьогодні відбувалося засідання комітету Верховної Ради з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому комітетом було ухвалено рішення про невідкладне розслідування злочинів режиму Януковича.

"Я, як заступник голови, підтримував там ідею, що нам треба розслідувати злочини Януковича, який очолював злочинну організацію – це 255 стаття Кримінального кодексу. І сьогодні на комітеті було ухвалено відповідне рішення і зараз ця вимога направлена Генпрокурору", - сказав народний депутат. 

Водночас, Віталій Купрій зауважив, що ГПУ на сьогодні злочину у діях поплічників біглого екс-президента так і не знайшла. 

"Але я сьогодні був присутній в ГПУ, зустрівся з двома заступниками – це пан Заліска, який керує слідством і пан Герасимюк. Те, що вони нам повідомили, дійсно, ми стали занепокоєні і здивовані. Виявляється, що з тих осіб, 29 осіб, на яких ще в березні українська влада подавала дані, що вони причетні до злочинів режиму Януковича і було передано відповідний список до країн ЄС, були накладені певні санкції (арешти рахунків, майна, візові обмеження), - певний перелік осіб можуть вийти з цього списку (Юрій Іванющенко, Віктор Янукович молодший, екс-міністр юстиції та інші). Тому що наша ГПУ не знайшла в їхніх діях злочину і не знає, що їм взагалі пред’явити", - вражено сказав Купрій.

Парламентар підкреслив, що однією з вимог засідання сьогоднішнього комітету до Генпрокуратури, стала вимога недопущення зняття санкцій і поновлення розслідування щодо злочинних дій поплічників режиму Януковича. 

Нагадаємо, днями поважне видання The Wall Street Journal повідомило, що набір санкцій Європейського союзу проти Віктора Януковича та його ближнього оточення може бути відмінено через легальні проблеми. В Брюсселі з’ясували, що Київ офіційно припинив розслідування по трьох особах з санкційного списку.