На "кордоні" з Кримом скупчилося до тисячі фур з вантажем

У пунктах контролю в'їзду/виїзду на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом утворилися великі черги із загальної кількості до 1 тисячі вантажівок через їх повільне оформлення російською стороною

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

"Сьогодні на виїзд з материкової частини  у пункті контролю "Каланчак" спостерігалося скупчення до 385 вантажних автомобілів, у пункті контролю "Чаплинка" - 380 автомобілів, "Чонгар" - 210 автомобілів", - поінформували у відомстві.

Як зазначається, основною причиною таких скупчень транспортних засобів є низька пропускна спроможність пунктів контролю та повільне оформлення транспортних засобів російською стороною, яка прискіпливо оглядає вантаж.

"В  середньому на огляд та оформлення документів однієї вантажівки росіяни витрачають від 40 до 60 хвилин", - зазначають прикордонники.

Разом з тим, у відомстві повідомили, що ватажівки, які прямують з Криму, українські прикордонники і  митники  оформлюють без затримки, тому черги на материкову частину України взагалі відсутні.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України відкрила 7 КПП на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.