Путін надрукував Сечину рублів, щоб той розплатився по боргах, - російський журналіст

Центробанк надрукував і викинув на ринок 625 млрд рублів, щоб 19 грудня голова "Роснефти" Ігор Сечин заплатив борги

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив російський журналіст Олександр Сотник, коментуючи ситуацію із падінням рубля і російським бізнесом.

"На нашому каналі Сотник.ТВ вийшло інтерв'ю з Михайлом Касьяновим ось буквально недавно. Я його теж питав щодо олігархів, бізнесменів тощо. Він каже, що бізнес в шоці від того, що відбувається. У нас тут, знаєте, в центрі Москви фінансисти стріляються. Звичайно, що там Володимир Володимирович їм буде плести, я не знаю. Тому що в голову до нього мені залізти важкувато. Але думаю, що зараз він намагається врятувати свого друга Сечина. Він надрукував ці 625 млрд рублів, він їх вкинув на ринок, тому що 19 числа пан Сечин і його "Роснефть" повинні розрахуватися по боргах. І пан Сечин, звичайно, скупив валюту для цих розрахунків. Але це з тієї інформації, яку маю я", - зазначив журналіст.

За його словами, Путін буде рятувати тільки тих олігархів, які до нього дуже близькі, а тому "смерть" російського бізнесу не за горами. 

"Зараз ось банки дуже просять, щоб на них особливо не тиснули. Подивимося, що буде далі. Відчуття таке, що все закінчиться швидко, і бізнес остаточно помре, може, навіть до лютого місяця", - підсумував Олександр Сотник.

Нагадаємо, глава державної нафтової компанії "Роснефть" Ігор Сечин заперечує її участь у обвалі рубля.

Раніше колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін висловив думку, що "ринок негативно "розігріла" непрозора угода по кредиту "Роснефти" на 625 млрд. рублів".

На думку Кудріна, "падіння рубля і фондового ринку - не тільки реакція на низьку ціну на нафту і санкції, а й недовіра до економічних заходів уряду".

"Роснефть" заявила в понеділок, що привертає рублеві облігаційні позики для фінансування проектів у Росії.