"Православні" так злякались "Ока Саурона" в московському бізнес-центрі, що вирішили збудувати там церкву

У московському діловому центрі "Москва-Сіті", де ще нещодавно планувати встановити інсталяцію у вигляді "Ока Саурона", хочуть побудувати храм на честь святого князя Володимира

З також позицією виступили у Спілці православних громадян, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"На противагу інфернальному лазерному шоу пора поставити питання про закладення в московському "Сіті" храму на честь рівноапостольного Володимира - Хрестителя Русі", - йдеться в заяві глави союзу Валентина Лебедєва.

Він нагадав, що в 2015 році виповнюється 1000 років з дня смерті князя. Лебедєв зазначив, що "Москва - духовний центр, серце Руського світу, биття якого не повинно бути зупинене".

У свою чергу джерело в мерії Москви повідомило агентству, що ідея будівництва храму в сучасному архітектурному стилі, який співвідносився б з усім комплексом будівель "Москва-Сіті", дійсно існувала, проте "проект так і не народився".

У грудні стало відомо, що творча група "Світіння" планує до прем'єри заключного фільму з трилогії "Хоббіт" встановити на даху однієї з будівель в "Москва-Сіті" світловий об'єкт "Око Саурона". Після обурення представників РПЦ і православної громадськості від ініціативи відмовилися.