СБУ затримала дві вантажівки горілки, яку везли з окупованого Донецька на захід

Керівники донецького лікеро-горілчаного підприємства на території, тимчасово підконтрольній терористами "ДНР", організували незаконне виробництво міцних алкогольних напоїв

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Еспресо.TV.

"Продукцію вивозили до інших регіонів України, де реалізовували під виглядом легальної. Для прикриття своєї протиправної діяльності керівники підприємства використовували підроблені марки акцизного збору України", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що отримані від продажу незаконної горілки кошти, спрямовуються керівниками підприємства та їхніми спільниками для фінансування діяльності незаконних воєнізованих формувань, терористичних організацій.

"10 грудня ц.р. на блокпосту співробітники СБУ затримали два вантажних автомобіля, які прямували до західних регіонів України. У вантажівках незаконно перевозили партії лікеро-горілчаних виробів загальною кількістю 20 тисяч пляшок з підробленими акцизними марками на суму близько 1 мільйона гривень. Незаконну продукцію вилучено", - повідомили у прес-службі відомства.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених для зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Триває слідство.

Відео СБУ