Семенченко і Соболєв пишуть закон про заборону торгівлі з окупованими територіями

Народний депутат від "Народного фронту" Семен Семенченко та народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв візьмуться за розробку закону про заборону торгівлі з окупованими територіями

Про це вони повідломили сьогодні під час брифінгу в антикризовому центрі, передає Еспресо.TV.

"Ми будемо вносити до Ради закон про заборону торгівлі з окупованими територіями Донбасу та Криму. Однак, у цьому законопроекті буде прописаний максимальний захист для людей, проживаючий на звільнених і прифронтових територіях",- сказав Семенченко.

На його думку "гуманітарна допомога повинна регулюватись урядом і має йти під прапором України, а не під прапором Ахметова".

Зокрема, Семенченко вважає, що наразі необхідно з'ясувати джерела надходження продуктів до супермаркетів на окупованих територіях. "Потрібно довести, шо допомога доходить до мешканців, а не підгодовує бойовиків",- вважає нардеп.

Також він звернув увагу на те, що вони не повідомляли про наявність алкоголю в вантажівках, які везли допомогу від фонду Ахметова."Ми не казали, що в грузі був алкоголь. Там була звичайна солдатська їжа, крупи, макарони. Саме те, що потім продається в супермаркетах "Брусничка", які належать Ахметову",- підкреслив народний обранець.

Зокрема, Семенченко звернув увагу на те, що гуманітариний груз від Ахметова не прибуває до маленьких сіл, а вигружається безпосередньо на "Донбас-Арені", яка контролюється бойовиками "Востока".

Єгор Соболєв додав, що вони вже працюють над написанням законопроекту про заборону торгівлі з окупованими територіями, після чого займуться проведенням його у парламент.

"Дійсно, необхідно допомогати людям, які прорживають на прикордонних територіях, до яких не доходить взагалі нічого. Кожного разу на відео ми бачимо склади, які переповнені продуктами, але вони не потрапляють до людей",- сказав він.

На його думку, саме уряд і Червоний хрест має займатися перевезенням і контролем постачання гуманітарної допомоги на Донбас.

Нагадаємо, понад 20 вантажівок гуманітарного конвою з 14 грудня утримуються на одному з блокпостів української армії в декількох десятках кілометрах від Донецька. Народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у затриманні вантажу, повідомив, що зупинені біля Лисичанська фури, що нібито везуть на окуповану терористами територію гуманітарну допомогу від створеного Рінатом Ахметовим штабу, набиті алкоголем і цигарками. Пізніше Єгор Соболєв спростував цю заяву, сказавши, що вантажівки з горілкою і цигарками, не належать до гуманітарної допомоги, яку надсилає фонд Рината Ахметова жителям Донбасу