Шкіряк: З початку року в Києві вилучено понад 10 тисяч одиниць грального обладнання

Усього з початку року у Києві розпочато 380 кримінальних проваджень за фактами надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

Він зазначив, що упродовж 2014 року правоохоронцями було виявлено 564 гральні заклади, вилучено понад 10 тисяч одиниць грального обладнання, у т.ч. понад 2 тисячі гральних автоматів та 7 тисяч системних блоків з інтегрованими  програмами симуляції азартних ігор та понад 1 тисячу лотерейних терміналів. Крім того, працівники МВС припинили незаконну діяльність 9 казино,  в яких вилучено 77 столів для гри в покер та 14 електронних рулеток.

"Під час реалізації матеріалів оперативно-розшукової справи задокументовано злочинну діяльність  організованої групи  у складі шістьох осіб, які організували у столиці мережу з 24 гральних закладів", - підкреслив Зорян Шкіряк.

За словами радника міністра, в цілому, за результатами досудового розслідування оголошено підозру 10 правопорушникам у 13 кримінальних провадженнях та направлено до суду з обвинувальними актами 8 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк оголсив, що у Києві не працюватиме жоден гральний заклад. Районні керівники міліції нестимуть особисту відповідальність, аж до звільнення, якщо хоч один гральний заклад залишиться відкритим.