Україна і Польща домовилися про розширення системи газопроводів

У Варшаві оператори газотранспортної системи України ПАТ "Укртрансгаз" і Польщі "Gaz-System S.А." підписали угоду про спільні заходи щодо розширення ГТС

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ПАТ "Укртрансгаз". 

"Сьогодні у Варшаві оператори газотранспортної системи України (ПАТ "Укртрансгаз") та Польщі ("Gaz-System S.А.") підписали Угоду щодо взаємодії", - йдеться у повідомленні.

Угоду ратифікували голова правління "Gaz-System S.А" Ян Чадам та президент "Укртрансгазу" Ігор Прокопів.

Підписаний документ передбачає інтеграцію газотранспортних систем обох держав з метою збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Республіку Польща, а також забезпечення зберігання європейського газу в підземних сховищах газу України та його подачі споживачам в країнах ЄС.

На території України основним варіантом розширення визначено будівництво магістрального газопроводу-інтерконектора "Дроздовичі - Більче-Волиця" довжиною 110 км з продуктивністю 8,0 млрд куб. м на рік у напрямку Польща-Україна та 7,0 млрд куб. м на рік у напрямку Україна-Польща.

Водночас, орієнтовна вартість будівництва магістрального газопроводу-інтерконектору на території України складає 245 млн доларів.