Агенти ФСБ викрали у Криму українського прокурора

Генеральна прокуратура України заявляє про викрадення свого працівника агентами Федеральної служби безпеки Росії на території тимчасово окупованого Криму

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"5 грудня цього року на тимчасово окупованій території півострова Крим невідомими особами був знятий з потягу «Сімферополь-Київ» і вивезений у невідомому напрямку заступник начальника відділу Генеральної прокуратури України, який відвідував матір у місті Бахчисарай", - розповіли в ГПУ.

У відомстві зазначили, що лише 15 грудня стало відомо, що протягом 10 днів співробітник ГПУ утримувався у слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього був складений протокол про нібито скоєний ним адміністративного правопорушення.

При цьому повідомляється, що до працівника української прокуратури застосовувався психологічний тиск, погрози та фізичне насильство.

"У слідчому ізоляторі співробітники ФСБ РФ із застосуванням поліграфа допитували прокурорського працівника Генпрокуратури, звинувачуючи його в організації терористичного акту в кінці серпня 2014 року, коли в машині працівника "республіканської прокуратури" знайшли вибухівку, а також стверджували, що він є шпигуном або його помічником. Тільки після закінчення десяти днів арешту він був відпущений з незаконного утримання", - відзначили в прес-службі.

У зв'язку з цим, генпрокурор України Віталій Ярема доручив управлінню внутрішньої безпеки і захисту працівників прокуратури вжити всі необхідні заходи для забезпечення захисту працівників органів прокуратури від незаконного втручання в їх службову діяльність, а також фізичного захисту працівників і членів їх сімей.