Гендиректор "Київпастрансу": Завтра весь транспорт виїжджає на лінії, заборгованість погасимо до кінця року

Генеральний директор КП "Київпастранс" Сергій Майзель запевнив, що завтра весь танспорт у Києві працюватиме у звичному режимі, а заборгованість працівникам виплатять до кінця року

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV

"Ми зробили позачергові збори колективу, директорів структурних підрозділів, профспілкових організацій і ми дійшли до того, що завтра всі структурні підрозділи (автобусні, тролейбусні, трамвайні парки) виїжджають і працюватимуть у звичайному режимі, як це положено по інструкції.

Кожного дня ми перераховуємо кошти так, як домовилися з колективом, що до 29 числа ми якомога більше закриємо жовтень і листопад-грудень. А до Нового року повністю заборгованість буде закрита – 80 млн гривень", - сказав він.

За словами Сергія Майзеля, терміновому порядку кошти розподіляються з місцевого бюджету, а також з бюджетів, які були виділені на комунальні підприємств.

"25 числа (грудня, - Ред.) 54 млн буде поповнення статуного капіталу. На сесії буде проголосовано збільшення статутного капіталу і гроші 54 млн будуть збільшені. А до 25 числа ми знайшли решту коштів, які будуть погашені за жовтень місяць. Сьогодні ми проплатили 17% заборгованості за жовтень місяць.

Гроші ніде не лежали. Вони шукалися і розподілялися з залишків з других комунальних підприємств. Грошей немає: місцевий бюджет комунальному підприємству не заборгував, тобто не винен ні копійки. Нам 254 млн заборгував держбюджет", - сказав він. 

Майзель запевнив, що люди отримають заборгованість у повному обсязі. 

"У жовтні ми на сесії міськради збільшили статуний капітал підприємства на 27 млн, це ті, що були виплачені кошти саме вчора, 16 млн, які ми отримали. Завтра 11 млн уже на картки отримають за жовтень люди. Ми працюємо над цим", - сказав директор "Київпастрансу" і додав, що наразі між столичною владою та урядом тривають переговори.

"У нас тривають перемовини: Віталій Володимирович не один раз вів перемовини з Арсенієм Петровичем і про ситуацію у комунальному підприємстві знали всі, що є критична ситуація і що "Київпастранс" ходить з протягнутою рукою і просить кошти для погашення заборгованості своїх працівників".

Нагадаємо, сьогодні працівники КП "Київпастранс" провели акцію протесту через заборгованість по зарплаті.