Кожем`якін: Україна надасть Росії беззаперечні докази невинуватості Савченко

Захист української льотчиці Надії Савченко, яка нині перебуває у московському СІЗО, долучить до матеріалів кримінальної справи докази її невинуватості у вбивстві російських журналістів

Про це сьогодні на брифінгу повідомив народний депутат від "Батьківщини", голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем`якін, передає Еспресо.TV.

"Є докази невинуватості Надії Савченко. Адвокати готують їх до доручення матеріалів кримінальної справи в понеділок під час засідання московського Басманного суду", - сказав Кожем`якін.

Він наголосив, що захист Савченко має не лише дані свідків, але й технічні докази, які чітко вказують, що за годину до загибелі російських журналістів Савченко вже була в полоні.

 "Ці дані свідчать, що телефон, яким користувалася Савченко, знаходився в Луганську і перестав працювати  за годину до того, як почалися ці події, пов’язані з вбивством російських журналістів. У цей час Надія була в іншому місці", - сказав нардеп.

Крім того, Кожем`якін назвав брехнею  сьогоднішню заяву Володимира Путіна про  те, що начебто  Савченко була наводчиком вогню по журналістах.

"Надія Савченко не винувата і не має відношення до злочину. Вона була і є політв`язнем", - резюмував нардеп.