Обама вже подумує над поїздкою до Куби

Президент США Барак Обама не виключив, що може відвідати Кубу ще до того, як складе з себе повноваження

"В даний момент у мене немає яких-небудь планів, але подивимося, як розвиватимуться події", - сказав він в інтерв'ю телекомпанії АВС, пише "РИА-Новости".

Президент також повідомив, що поговорив по телефону з Аланом Гроссом, який з 2009 року перебував у в'язниці на Кубі і тільки в середу повернувся в США.

"У нас вийшла чудова розмова, він радий, що зміг приєднатися до сім'ї", - сказав Обама.

Останнім американським президентом, який відвідав Кубу, був в 1928 році Калвін Кулідж.

Раніше в середу офіційний представник Білого дому Джош Ернест сказав журналістам, що "не став би виключати можливості візиту президента на Кубу".

"Як і багато американців, він розглядає Кубу як місце з прекрасним кліматом і безліччю речей, від яких можна отримати задоволення. Тому я впевнений, що якщо з'явиться можливість, він від неї не відмовиться", - додав Ернест.

Нагадаємо, вчора Обама поговорив з Раулем Кастро через 53 роки "холодної війни". США і Куба відновлюють дипломатичні відносини, а в Гавані відкриється американське посольство. США і Куба не мали дипломатичних відносин іще з 1961 року – вони були розірвані через два роки після кубинської комуністичної революції 1959 року, яка привела до влади старшого брата нинішнього президента країни - Фіделя Кастро.