Порошенко планує створити конституційну комісію

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з громадськістю міста Люблін повідомив про намір вже найближчим часом ініціювати створення Конституційної комісії для внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Говорячи про важливість польського досвіду реформ у сфері місцевого самоврядування, президент наголосив на необхідності якомога скорішого впровадження схожої управлінської моделі в Україні. "Наступного тижня я запропоную створити Конституційну комісію, головною метою якої має стати внесення вже у 2015 році змін до Конституції щодо децентралізації влади", – сказав глава держави.

Президент також поінформував, що одним з результатів його візиту до Польщі стало обговорення можливості навчання у Любліні студентів з Донецька та Луганська. Зараз у Любліні навчається близько трьох тисяч українських студентів, активно діє кілька культурних та освітніх центрів для українських і польських громадських організацій.

Зустріч була організована мерією міста Люблін, президентом міста Адамом Василевським, українськими і польськими громадськими активістами, які протягом багатьох років мають тісну взаємодію в реалізації спільних громадських та освітніх проектів як в Польщі, так й в Україні.

У свою чергу, маршалок Люблінського воєводства Славомир Сосновський наголосив на тому, що "візит президента України дав новий імпульс польсько-українським відносинам і економічній співпраці між прикордонними регіонами наших держав".