"Ляльковий Ватнік-Путін" набирає популярність

Карикатурна лялька Путіна, пошивом якої хочуть зайнятися активісти, привернула увагу на Kickstarter і набрала майже половину суми, необхідної для початку масового виробництва

Ціль проекту, підтримати який може кожен охочий – формування в покупців ляльки належного ставлення до російського авторитарного лідера, який розв’язав бойові дії в Україні, а також допомога українським збройним силам, які стримують російську збройну агресію на Донбасі.

Проект під назвою VATNIK: The Putin Voodoo Magnet прагне залучити $ 5000, щоб почати виробництво ляльок вуду з обличчям Володимира Путіна, яка заколота українськими прапорами.

На думку авторів проекту, його масова підтримка стане, свого роду, демонстрацією пантипутінської позиції всіх доброчинців ініціативи та покупців ляльок.

Марія Мисьо, яка переїхала в Україну зі США, працюючи в якості репортера Los Angeles Times і в програмі юридичної допомоги для українських журналістів, погодилася бути представником анонімної групи. Вона порівняла Voodoo Politics з командою "маленьких зелених чоловічків" анти-путінізму.

На даний момент проект вже зібрав більше 2000$. Якщо кампанія пройде успішно, частину виручки від продажу ляльки буде передана українській армії, зокрема, 92-й механізованій бригаді. Якщо продукт стане комерційно успішним, це забезпечить стабільний потік пожертвувань в армію.

Нагадаємо, "десакралізація" і осміяння тоталітарної політики широко практикувалися у східноєвропейських країнах – особливо в Польщі – ще в 80-х роках минулого століття. Цей процес дозволив тамтешнім мешканцям легко і без вагань розстатись з політичною, соціальною та пропагандистською спадщиною комуністичного режиму.