Санкції з Януковича та його посіпак можуть зняти вже навесні

Європейський Союз може зняти санкції з Януковича і його оточення, якщо до квітня Україна не надасть результатів у розслідуванні кримінальних справ стосовно них

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає Liga.net.

"Основною умовою накладення санкцій або того, що санкції будуть залишені в силі проти колишніх представників режиму Януковича, є реальні кроки в розслідуванні українськими правоохоронними органами. Європейський Союз чекає сигналу та документів від української правоохоронної системи, Генеральної прокуратури щодо того, як Україна просунулася в цих розслідуваннях протягом року ", - сказав він.

Петренко нагадав, що санкції країни ЄС вводять на певний строк - на півроку або на рік, і для того, щоб продовжити санкції, вони вимагають документів на підтвердження необхідності санкцій.

"Санкції можуть в подальшому призвести до повернення активів тільки в тому випадку, коли буде вирок і рішення українських судів, про те, що особу визнано винною і його майно має бути конфісковано", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, скільки часу залишилося в української правоохоронної системи для того, щоб підтвердити необхідність санкцій, Петренко сказав: "Якщо мова йде про те, коли завершується стандартний термін для перегляду санкцій, то, якщо я не помиляюся, вони вводилися в квітні. Відповідно, річний термін закінчується в квітні. Якщо Європейський Союз буде піднімати це питання раніше, то наші правоохоронні органи повинні прискоритися".