Словом року у "загниваючих" США стало "культура", а в "квітучій" Росії – "Кримнаш"

"Американський словник англійської мови" визначив головне слово 2014 року в США

Головним словом року в США, за версією видавництва Merriam-Webster, яке з 1828 року публікує "Американський словник англійської мови", стало слово "культура", повідомляє LA Times.

Висновок був зроблений на підставі підрахунку інтернет-запитів - американці вводили "culture" набагато частіше, ніж модні "selfie" і "twerk" (еротичний вид танцю, який має традиційні коріння в американському південному репі).

Представники Merriam-Webster уточнюють, що говорячи про тріумф слова "культура", вони мають на увазі його основні значення. Перше - вірування, звичаї, мистецтво тощо конкретного суспільства, групи, місця або часу. Інше - особливе суспільство, яке має свої власні переконання, спосіб життя, мистецтво і т.д. І третє - спосіб мислення або виконання роботи, що існує в певній організації.

Для порівняння, слово року у Великобританії, яке вибрав Оксфордський словник, - "vape" - процес куріння електронної сигарети. В Росії словом року обрали "Кримнаш".

В Україні такі дослідження не проводяться. Однак Google нещодавно оприлюднив рейтинг найпопулярніших запитів, де найчастіше на питання "що таке" українці шукали "люстрацію", "федералізацію", "дефолт" та "хунту".