Україна врятує Грузію та всю Європу, - Барамідзе

Екс-міністр оборони Грузії та віце-спікер її парламенту Гіоргі Барамідзе побував у зоні АТО, розповів свої враження від поїздки та висловив своє бачення майбутнього України

Про це він розповів у ефірі "Вечірнього телеекспресу" на Еспресо.TV.

"Я сьогодні повернувся із зони АТО. Хотів би подякувати підполковнику Мельниченку, який був керівником батальйону" Айдар ", він зараз народний депутат, з яким я побував у зоні АТО і довелося не тільки побачити, що терористи і російські інтервенти зробили з селами і містами, які зараз знаходяться поруч із зоною окупації, але і на самій передовій подивитися позиції наших, де вони героїчно захищають країну, захищають не тільки, я впевнений, свободу України, а й свободу Грузії, Молдови і всіх нас, хто живе в Східній Європі", - ділиться своїми враженнями екс-міністр оборони Грузії.

На думку Гіоргі Барамідзе, українські воїни захищають від путінського терористичного режиму весь цивілізований світ.

"Якщо дивитися більш широко: вони захищають від путінського терористичного режиму весь цивілізований світ, бо не дай Бог, якщо путінська Росія зможе подолати спротив України, то її потім стримати буде дуже складно всім", - сказав він.

Віце-спікер грузинського парламенту підкреслює важливість консолідації міжнародного співтовариства "на всіх фронтах", аби допомогти Україні захиститися від кремлівської агресії.

"Тому не тільки ми, хто безпосередньо залежить від успіху України, повинні бути солідарні і зробити все, щоб Україна перемогла, але і весь цивілізований світ повинен, врешті-решт, прокинутися і допомогти Україні на всіх фронтах, а фронтів багато.

Це не тільки військовий фронт, але Путін, як відомо, направив більше грошей, щоб зсередини "підірвати" Україну, щоб український президент, парламент, не змогли провести ті реформи, які необхідні, щоб Україна була сильною державою.

І спрямовані величезні ресурси на дестабілізацію України в плані дезінформації на міжнародній арені і для підриву авторитету України, для підриву економіки України", - вважає Барамідзе.

Проте, на переконання грузинського політика, основний "фронт боротьби за українську перемогу" у Києві.

"Основний фронт все таки в Києві для того, щоб з одного боку, допомогти цим хлопцям відповідною технікою, спорядженням. У них патріотизму хоч відбавляй, а Путін не повинен виграти цю битву за Україну в Києві. Тому важливо, що станеться в Києві в наступні кілька місяців, бо часу мало, потрібно йти в атаку: перемагати корупцію, робити ті реформи, які реально змінять обстановку в Україні, що буде підставою для великої перемоги України", - зазначає Гіоргі Барамідзе.

"Це врятує всіх нас - Україну, Грузію і практично всю Східну Європу і Європу в цілому", - підсумував він.