Заступник Кличка: Найголовніша наша мета - зменшити залежність від енергоносіїв

Перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов вважає найголовнішим завданням столичної мерії - зменшення залежності від енергоносіїв

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV

Заступник Кличка наголосив, що потреби міста наразі в сотні разів перевищують можливості столичної влади. А тому, доводеться вибирати тільки те, що може бути використано з точки зору енергоефективності.

"Ми не раз декларували те, що головна наша мета - зменшити витрати на капітальне будівництво. А як виявилось, найголовніша наша мета - зменшити залежність від енергоносіїв, враховуючи і нашу військову ситуацію і, враховуючи, що в Києві для опалення середнього квадратного метра будинків ми використовуємо в 5 разів більше теплового носія, ніж у Європі. Ми практично гріємо повітря, і це неприпустима розкіш на сьогодні", - наголосив Ігор Ніконов.

Щодо запровадження реформ, анонсованих урядом, перший заступник голови КМДА зауважив, що влада міста згідно з ними і будує свої плани. 

"Ми дивилися продекларовані урядом реформи, ще не все чітко і конкретно прийнято, але прийнятий напрямок. На цій підставі ми робимо свої прогнози, але, на жаль, ми залежимо від того, що буде прийнято Кабінетом Міністрів, Верховною Радою і після цього ми можемо вносити свої зміни та пропозиції", - сказав Ніконов.