Батальйон "Дніпро" пропустив гуманітарку Ахметова

Батальйон "Дніпро" пропустив на Донбас гуманітарний конвой від фонду Рината Ахметова

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав народний депутат України від партії "Самопоміч" Семен Семенченко, передає Еспресо.TV

"Передзвонив Юрі Березі, командиру "Дніпра". Дніпро пропустив конвой з продуктами фонду Ахметова", - написав він.

"Ми проконтролювали, що на машини вивісили прапори, перевірили, щоб всі документи були в порядку, проводимо до блокпостів. Нам обіцяли передати відео з записом того, як поширюється гуманітарна допомога", - процитував Семенченко комбата "Дніпра".

Семенченко зазначив, що батальйон "Донбас" продовжує блокування перевезень на підконтрольній бойовикам території Луганської області (горілка, сигарети, вугілля, бензин).

Нагадаємо, понад 20 вантажівок гуманітарного конвою з 14 грудня утримувались на одному з блокпостів української армії в декількох десятках кілометрах від Донецька. Народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у затриманні вантажу, повідомив, що зупинені біля Лисичанська фури, що нібито везуть на окуповану терористами територію гуманітарну допомогу від створеного Рінатом Ахметовим штабу, набиті алкоголем і цигарками. Пізніше Єгор Соболєв та Семен Семенченко спростували цю заяву, сказавши, що вантажівки з горілкою і цигарками не належать до гуманітарної допомоги, яку надсилає фонд. За їх словами у вантажівках були крупи та соки, які потім потрапляють до прилавків супермаркетів "Брусничка", що належать Ахметову.

Читайте також - Семенченко і Соболєв пишуть закон про заборону торгівлі з окупованими територіями.