ФІФА не пустила журналістів на свій виконком через відставку Гарсії

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) закрила ЗМІ доступ до членів виконкому організації через відставку голови слідчої палати комітету з етики Майкла Гарсії

Про це пише "ТАСС" з посиланням на джерело в організації, повідомляє Еспресо.TV.

За словами джерела, ФІФА, щоб захистити членів виконкому від розпитувань у зв'язку з відставкою Гарсії, повністю заборонила ЗМІ доступ в готель Mamounia, де в четвер і п'ятницю відбувається засідання виконкому організації.

Для протекції ЗМІ, що надіслали в Марокко своїх представників, але не мають можливості обговорити порушені на засіданні питання з членами виконкому, ФІФА вирішила скасувати на своєму офіційному сайті трансляцію прес-конференції за підсумками засідання виконкому, заплановану на п'ятницю.

Очікується, що на засіданні виконкому будуть затверджені терміни проведення чемпіонату світу 2018 року, а також Кубку конфедерацій 2017 року, які відбудуться в Росії. Щоправда, ці питання не значаться безпосередньо в порядку денному, проте раніше прес-служба ФІФА повідомила "ТАСС", що дати будуть визначені саме після засідання в Марракеші.

Як уже повідомлялося, 17 грудня Майкл Гарсія подав у відставку у зв'язку з незгодою з тим, яким чином були подані результати його розслідування виборів країн-організаторів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, що відбудуться в Росії та Катарі відповідно.