Іванющенко фінансує ЛНР через «7 кілометр». Юридичний супровід надає консул Німеччини в Одесі Кіфак (ДОКУМЕНТ)

Найбільший промтоварний ринок України «7 кілометр» і почесний консул Німеччини в Одеській області Олександр Кіфак опинилися в центрі дипломатичного скандалу. Мова йде про виведення «7 кілометром» 23,5 млн. грн. активів в так звану Луганську народну республіку

Відповідні документи були передані журналістам правоохоронцями, пише Цензор.Нет.



Так, згідно з договором між директором «7 кілометра» Василем Мозгальскім і Луганською вуглезбагачувальною компанією, ринок «7 кілометр» перевів на рахунки компанії в ЛНР 23,5 млн. грн.


Скандал підігріває той факт, що юридичний супровід діяльності ринку забезпечує одеська юридична компанія АНК, що належить почесному консулу Німеччини в Одеській області Олександру Кіфаку.

Виведення даних коштів джерела в правоохоронних органах пов'язують з фінансуванням формувань ЛНР і ДНР одіозним екс-депутатом від ПР Юрієм Іванющенко, фірмам якого належить ринок «7 кілометр». А один із засновників ринку від особи Єнакіївського, Борис Мельничук, неодноразово звинувачувався в ЗМІ у фінансуванні конфлікту на Сході країни.

За словами джерела в правоохоронних органах, справі про фінансування терористів був даний хід після появи інформації про відсутність кримінальних справ відносно представників «сім'ї» Януковича і як наслідок можливе зняття санкцій, накладених ЄС на зазначених осіб.

Правоохоронці займаються даним питанням.