Канада готує чергову партію військово-технічної допомоги Україні

Про це під час телефонної розмови домовились президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер

Сторони також обговорили итуацію на Донбасі та двосторонню економічну співпрацю, повідомляє прес-служба Глави держави, передає Еспресо.TV

"Президент висловив особливу подяку Канаді за рішення виділити Україні військово-технічну допомогу на суму 11 млн доларів США, яка включає комплекти одягу і взуття, зимове обмундирування, обладнання з розміновування, засоби зв'язку, прилади нічного бачення та інше оптичне спорядження, медичне обладнання, у т.ч. польовий мобільний госпіталь і медикаменти. Перша партія цієї допомоги вже надійшла й очікується наступна", - йдеться у повідомленні.

Порошенко і Харпер обговорили також можливості збільшення економічної допомоги для України через механізм міжнародних фінансових організацій. Сторони позитивно оцінили поновлення переговорів на експертному рівні про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою і погодилися, що вона має бути запроваджена до кінця 2015 року.

Нагадаємо, раніше Канада виділила Україні військову допомогу в обсязі $11 млн.
 
28 листопада Перша партія військової допомоги з Канади прибула до України .
 
Військовослужбовці окремого батальйону ЗС України отримали зимову форму, яка нещодавно надійшла в рамках гуманітарної допомоги від уряду Канади.

Дивіться також: Якщо канадські берці з'являться на якомусь ринку, Україна залишиться сам-на-сам із Путіним, - військовий експерт.