Канада розширила санкції проти Росії

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер сьогодні оголосив про додаткові економічні санкції і заборону на в'їзд до країни стосовно 20 російських і українських громадян

Також Канада вводить нові обмеження на експорт технологій, що використовуються в розвідці нафти в Росії і видобувному секторі. Про це йдеться в його заяві, передає Еспресо.TV 

"З самого початку конфлікту, режим Путіна постійно порушує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Канада не прийме незаконну окупацію Криму і тривалу провокаційну військову діяльність в Східній Україні. Таким чином, ми в черговий раз оголошуємо додаткові економічні санкції і заборону на поїздки щодо російських та українських приватних осіб. Ми також вводимо нові обмеження на експорт технологій, що використовуються в розвідці нафти в Росії і видобувному секторі", - заявив прем'єр Канади.

За його словами, ці санкції прийняті у тісній співпраці з союзниками і партнерами, які здійснюють реальний економічний тиск на Росію з метою припинити мілітаризм на території України.

"Канада незмінно буде стояти на підтримку українського народу, оскільки вони продовжують боротися за мир і свободу проти путінського режиму. Ми готові прийняти подальші пропоновані заходи з нашими союзниками і партнерами", - наголосив Стівен Гарпер.

Нагадаємо, Канада готує чергову партію військово-технічної допомоги Україні.

Нагадаємо, раніше Канада виділила Україні військову допомогу в обсязі $11 млн.
 
28 листопада Перша партія військової допомоги з Канади прибула до України .
 
Військовослужбовці окремого батальйону ЗС України отримали зимову форму, яка нещодавно надійшла в рамках гуманітарної допомоги від уряду Канади.

Дивіться також: Якщо канадські берці з'являться на якомусь ринку, Україна залишиться сам-на-сам із Путіним, - військовий експерт.