Міносвіти підписало меморандум з НАТО

19 грудня 2014 року Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум про співпрацю з Центром інформації та документації НАТО в Україні

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Еспресо.TV.

Меморандум передбачає співпрацю щодо реалізації проектів, які стосуються освітньої та наукової сфер, в аспекті інформування української громадськості, зокрема, студентства про євроатлантичний курс України.

На думку Міністра освіти і науки Сергія Квіта, курс України до НАТО є життєво важливим і органи державної влади мають максимально сприяти йому:

"Вважаємо підписання цього Меморандуму важливим кроком, що сприятиме євроатлантичній інтеграції України. Міністерство все зробить, аби наміри, задекларовані Меморандумом матеріалізувалися в конкретні дії, а не лишалися лише на папері", - наголосив міністр.

"Дуже приємно, що українська влада стала демонструвати зацікавленість в курсі до НАТО, вдвічі приємно, що практичні кроки в цьому напрямку зробило саме Міністерство освіти і науки. Сьогоднішня подія – важлива історична віха в налагодженні співпраці між українською владою і Альянсом", - підкреслила директор Центру інформації та документації НАТО Наталія Немелівська.

Нагадаємо, 18 грудня президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості".

Комітет з питань європейської інтеграції підтримав проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості.