НАТО контролюватиме допомогу, надану Альянсом Україні, - Міноборони

Радниця міністра оборони України Ганна Коваленко говорить, що спеціальні представники Північноатлантичного Альянсу контролюватимуть співпрацю з трастовими фондами, створеними для допомоги Україні

Про це вона сказала в ефірі Еспресо.TV.

"Я щойно повернулася з Брюсселя, ми обговорювали останній саміт в Уельсі, який відбувся, і те, що НАТО створило спеціально для допомоги Україні цільові трастові фонди. Вони працюють в п'яти напрямках: "Командування, зв'язок і управління", "Логістика", "Ротація", "Кібербезпека", "Реабілітація". За кожним трастовим фондом закріплені певні країни, все це відбувається на добровільних засадах і все це дуже контролюється, тому що НАТО дуже цікавить питання контролю над допомогою, яку воно надає. 
Тобто будуть спеціальні люди, які контролюватимуть реалізацію тут в Україні", - сказала вона. 

Як повідомлялося, на саміті НАТО в Уельсі на початку вересня цього року ухвалили рішення про створення чотирьох трастових фондів, спрямованих на підтримку реформ в оборонному секторі України. Ці фонди працюватимуть над проектами у сфері логістики, управління оборонним сектором, кібербезпеки та реабілітації поранених військовослужбовців. Деякі з чотирьох трастових фондів НАТО, спрямованих на допомогу Україні в реформі сектора безпеки, вже готові для практичної співпраці.