"НашКрим" - в Нью-Йорку вийшов "миротворчий" збірник віршів

У нью-йоркському видавництві "КРиК" вийшла в світ міжнародна поетична антологія під назвою "НАШКРИМ", в яку увійшли сучасні тексти про Крим російською мовою

За словами авторів, у збірнику представлені 120 авторів з Росії, України, Латвії, Німеччини, Італії, Франції, Ірландії, Ізраїлю, США та Австралії. В їх числі такі відомі поети, як Віктор Кривулін, Михайло Айзенберг, Юрій Кублановський, Олександр Кушнер, Кирило Ковальджи, Олексій Парщиков, Євген Бунімович, Олександр Кабанов, Генріх Сапгир і багато інших, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реалії".

Ініціаторами проекту і укладачами збірки є літератори Геннадій Кацов та Ігор Сід.

На офіційному сайті проекту повідомляється, що видана антологія - це поетичний миротворчий маніфест, спроба повернення Криму з простору розбрату в простір літератури та інтелектуального діалогу.

"Сьогодні в реальному житті і ллється так багато крові, так що не вистачає ще, щоб вона лилася під обкладинкою поетичної збірки. І в цьому - позиція авторів антології, які представлені віршами про Крим. І тільки віршами про Крим. Приклад того, що можна і сьогодні займати в кримському питанні гідну миротворчу позицію", - заявили автори проекту у своєму маніфесті.

За їх словами, в збірнику представлені автори з різними позиціями щодо кримського питання. Однак, як стверджують творці проекту, незгода з цього приводу не завадила їм прийняти участь у загальному поетичному проекті. Творці проекту народилися у Криму. Ігор Сід в Джанкої, а Геннадій Кацов - в Євпаторії.

Ігор Сід - московський поет. Засновник кримсько-московської поетичної групи "Півострів" (1992), організатор Боспорського форуму сучасної культури (1993-2013) і Кримського геопоэтического клубу (з 1995).

Геннадій Кацов - російсько-американський поет, письменник, журналіст. У 1980-х був одним з організаторів легендарного московського клубу "Поезія" (з 1987 по 1989 рік був його директором) та учасником московської літературної групи "Епсилон-салон". У 1989 році емігрував в США, де зробив кар'єру в галузі журналістики. У 2014 році був номінований на звання "Людина року російськомовної Америки" у категорії ЗМІ.