Росія не буде зменшувати видатки на армію, навіть при складній економічній ситуації

Державні витрати на оборонну галузь в Росії не будуть змінюватися, незалежно від економічних умов у Росії

Про це заявив в інтерв'ю ТАСС заступник голови колегії Військово-промислової комісії (ВПК) Олег Бочкарьов, передає Еспресо.TV.

"Ринок" держоборонзамовлення стає все популярнішим і популярнішим. Він гарантований і підтверджений грошима. Крім того, президент чітко позначив, що витрати на "оборонку" не будуть змінюватись, незалежно від умов економіки ", - сказав він.

За його словами, обсяг держоборонзамовлення 2017 в порівнянні з показником 2014-го зросте більш ніж на 40%.

"Якщо порівнювати з 2014 роком, то ДОЗ-2015 виросте більш ніж на 20%, а ДОЗ-2017 - більш ніж на 40", - уточнив співрозмовник агентства.

В останні роки обсяг держоборонзамовлення постійно зростає - так, показник цього року, за оцінкою заступника міністра оборони Юрія Борисова, перевищував минулорічний обсяг на 30%.

На початку грудня глава Міноборони Сергій Шойгу уточнив, що на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, закупівлі та ремонт озброєння і техніки з бюджету виділили на 25% більше, ніж торік. Він також зазначив, що кількість озброєння і техніки, що поставляються у війська, цього року зросла на 65%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у проекті бюджету на 2015 році на національну оборону заплановано видатки в сумі 3 трлн. 286 млрд. рублів (близько 80 млрд. доларів), що становить 4,2% від ВВП Росії. Це перевищує обсяги 2014 на 812 млрд. рублів.