СБУ попередила теракт в центрі Києва

Контррозвідка СБУ запобігла теракту в центрі Києва

Про це на брифінгу в п'ятницю розповів радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"СБУ затримала диверсантку, яка хотіла рознести пів-Глобуса в Києві за допомогою привезеної з зони АТО вибухівки", - сказав він.

За його словами, терористка - з Луганська Анастасія Коваленко. Куратором запланованого теракту на Майдані є кадровий офіцер ГРУ з позивним Костянтин.

В 10:30 вона вирушила до центру Києва. Під час переміщення на Майдані Незалежності вона нервувала і постійно зв'язалася по телефону з кадровим співробітником ГРУ ЗС РФ "Костянтином" (Костянтин Мартинов 35-40 років), потім вона відправилася по вул. Городецького. О 13:00 вона прибула в парк біля Адміністрації Президента", - сказав Лубківський.

За даними СБУ, саморобний вибуховий пристрій був замаскований під жіночу сумку. В ній містилося вибухівки потужністю 3 кг в тротиловому еквіваленті. Вибуховий пристрій знешкодили на території СБУ.

За даними фактом розпочато кримінальне провадження за с.258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). "Затримана визнала свою провину, тривають невідкладні слідчі дії. Сьогодні районний суд м. Києва прийме рішення щодо запобіжного заходу затриманій", - зазначили у прес-центрі СБУ.