СБУ вимагає публічного суду над Пукачем

Апеляційний суд Києва має публічно розглядати скаргу на вирок колишнього генерала Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача, якого засуджено до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе

Про це сказав голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу "1+1", передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми завтра звернемось до суддів Апеляційного суду. Моє наполягання та моя позиція – всі матеріали по справі мають бути розсекречені", - підкреслив Наливайченко.

На його думку, відкрите засідання суду дозволить всім почути правду про справжніх замовників вбивства журналіста.

Наливайченко вважає, що Гонгадзе став першою жертвою тоталітарного режиму, а далі "цей кримінальний товарняк понісся по всій країні…", а "Революція Гідності його зупинила".

Він наголосив, що СБУ готова надавати повне оперативне сприяння розслідуванню щодо високопосадовців чи олігархів, причетних до злочинів проти українських громадян – починаючи від справи Гонгадзе та закінчуючи злочинами проти Небесної сотні.

Крім того, голова СБУ підкреслив, що має бути оприлюднена інформація й про роботу колишньої влади проти журналістів. "Ця підступна робота людей з числа колишніх спецслужб та міністерства внутрішніх справ має бути відома. Потрібно раз і назавжди законом заборонити всім працювати проти журналістів", - сказав Наливайченко.

Нагадаємо, Олексій Пукач був затриманий співробітниками СБУ у 2009 році в Житомирській області. Було встановлено, що саме він керував діями трьох міліціонерів, які вбили журналіста Гонгадзе.

29 січня 2013 року Пукач був засуджений до довічного ув'язнення.