Терористи провокують сили АТО на вогонь у відповідь та активно перегруповуються на передових позиціях

У районі Донецького аеропорту підрозділи російсько-терористичних військ продовжують вести обстріл позицій українських військ, прагнучи спровокувати українських військових на відповідь вогонь

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Обстріли велися в основному зі стрілецької зброї.

Також в районі населеного пункту Піски і південніше цього населеного пункту (район населеного пункту Красногорівка) протягом останньої доби бойовиками здійснювалися інтенсивні обстріли зі стрілецької зброї з нетривалими інтервалами. У даних районах стрілянина велася по порожніх будівлях і руїнах, які не зайняті українськими військовослужбовцями, і знаходяться або в "нейтральній смузі", або безпосередньо на позиціях самих бойовиків. Мета ведення тривалого інтенсивного вогню невідома.

У Петровському районі Донецька, після істотного нарощування в ньому чисельності "легітимних" бойовиків "ДНР" (підлеглих керівництву терористів на чолі з Захарченком), спостерігається різке зниження активності інших бандформувань. Місцеві бойовики, які раніше не підпорядковувалися "ДНР", або переходять в терористичні групи "під юрисдикцією" Захарченка, або покидають Донецьк. Підрозділи російських "козаків", які раніше діяли в даному районі міста, вирушили в бік Шахтарська.

На південь від Донецька триває перегрупування зосереджених на флангових позиціях Старогнатівського плацдарму формувань бойовиків і підрозділів російських найманців. На даний момент від дій наступального характеру на цій ділянці противник відмовився, найбільш боєздатні підрозділи відведені вглиб оперативної побудови.

На "передньому краї" залишаються тактичні групи з місцевих терористів, погано навчені, оснащені і збройні. Тим не менше, дані групи ведуть обстріли позицій українських військ (втім, не відрізняються особливою ефективністю). Диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) противника на цій ділянці також являють собою результат швидше якоїсь імпровізації, ніж ефективно організований вигляд розвідувальної діяльності (раніше, в період перебування в першій лінії підрозділів регулярної армії РФ, тактична розвідка в даному районі була організована за всіма правилами).

На Дебальцевському плацдармі, в районі Нікішине, противник припинив спроби ведення наступальних дій і обмежується поодинокими обстрілом з піхотного озброєння. Така ж ситуація спостерігається в районі Чорнухиного. У районі Вуглегірська відзначається перекидання на південь тактичної групи російсько-терористичних військ (до 15 одиниць техніки - вантажівки, бойові броньовані машини (ББМ), 3 танка).

У районі населеного пункту Станиця Луганська і Щастя противник продовжує обстріли позицій українських військ зі стрілецької зброї, також епізодично застосовуючи міномети і гранатомети. Зафіксовано маневрування уздовж лінії зіткнення бронетехніки бойовиків, яка змінює свої позиції. "Батальйон армії Новоросії" з російських найманців, який перейшов у цей район раніше, (про що група ІС повідомляла раніше) висунувся окремими підрозділами на передові позиції. Бронетехніка батальйону розподілена по підрозділах.  Уздовж лінії зіткнення з українськими військами противник в цьому районі розташування маскує вогневі засоби (міномети, протитанкові засоби, ствольну артилерію).

Російське військове командування дало вказівку керівництву бандформування Мозгового організувати "повноцінне харчування" місцевих терористів і російських найманців, що діють в районі Первомайськ - Алчевськ - Перевальськ, а також місцевого населення. У відповідь Мозговой запросив додаткову "допомогу" з Росії, проте отримав відмову з приписом шукати "місцеві резерви".