Уряд дозволив купувати електроенергію будь-яким компаніям

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення "дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту"

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт політичної партії "Народний фронт".

Глава уряду підкреслив, що  за десять днів Міністерство енергетики та вугільної промисловості "так і не справилося з завданням зупинити віялові відключення".

Він нагадав, що було прийнято рішення уряду, яке давало право державній компанії "Укрінтеренерго" тимчасово закуповувати по імпорту електричну енергію з будь-яких сусідніх і суміжних країн. "Укрінтеренерго" так і не уклало угоди на придбання по імпорту електричної енергії", - наголосив Арсеній Яценюк.

У зв’язку із цим, повідомив він, щойно уряд ухвалив рішення "дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту": "Хто здатний привезти електроенергію за ціною, яка не вища ніж ціна української електричної енергії, - будь ласка. Енергетична система України забезпечить транспортування і постачання цієї електричної енергії".

Також Арсеній Яценюк дав доручення міністерству невідкладно вжити заходів по зменшенню віялових відключень електроенергії.